glava_album
CORTO MALTESE KOLOR BIBLIOTEKA
Font Size Larger Font Smaller Font
Ocjena: / 18
LošeOdlično 
STRIP IZDANJA - ALBUM IZDANJA
Petak, 23 Prosinac 2011 21:21

Corto-Jeunesse-cover malaCorto-helvecani-cover malaBookglobe ponosno predstavlja dva albuma najpoznatijeg pomorca, romantika i pustolova Corta Maltesea, koji su po prvi put na ovim prostorima objavljeni u koloru.

CORTO MALTESE - MLADOST

« 1981., francuski dnevni list „Le Matin“ naručio je od Huga Pratta strip, koji je trebao izlaziti u nastavcima tijekom iste godine. Pratt počinje opisivati pozadinu Rusko-Japanskog rata u Mandžuriji 1905. godine. Oslikava rovove koje su iskopali japanski vojnici, taštinu časnikâ, rasulo ruskih postrojbi i suludu situaciju u kojoj neki nastavljaju s pokoljima, iako je rat već bio završen. Jack London, američki pisac i ratni izvjestitelj, poslužio mu je kao posrednik koji će omogućiti prvi susret i kasnije prijateljstvo Rasputina i Corta Maltesea. Iako je, zbog neusklađenosti s nakladnikom, Prattova pripovijest završena prije dogovorenog roka, nekim čudom neće ostati nedovršena, nego će postati jednom novom pričom. „Mladost“ je pripovijest o prijateljstvu i časti, o slobodi, ludosti i surovosti. »

Corto-Jeunesse-cover

Corto Maltese: Mladost

Scenarij i crtež: Hugo Pratt
Prijevod: Vlatko Ćesić
Original: La jeunesse
Zagreb: Bookglobe, 2011.
Broj stranica: 96
Cijena: 189 HRKCORTO MALTESE - HELVETSKE PRIČE
« Na prvi pogled Cortovo putovanje nije ništa drugo doli puki san, no zapravo se radi o jednom istinskom inicijacijskom putovanju koje je Corto obavio s, naizgled, zabavnom i opuštenom jednostavnošću jednog Pratta, koji je sposoban jedriti između mitova i ezoterijskih poruka. Postoji li doista neka granica između života i smrti? Koliko iskušenja je potrebno svladati, koliki put prevaliti, koliko vrata otvoriti kako bi se zadobio „dar života“? Parsifal, Klingsor Kundry i Hermann Hesse stoje na putu koji će voditi  Corta do spoznaje Svetog grala. Ondje će, napokon, moći ugasiti žeđ na izvoru. »

Corto-helvecani-cover

Corto Maltese: Helvetske priče
Scenarij i crtež: Hugo Pratt
Prijevod: Vlatko Ćesić
Original: Les helvetiques
Zagreb: Bookglobe, 2011.
Broj stranica: 96
Cijena: 189 HRK

Potražite u Vašim omiljenim striparnicama!
Komentari (9)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy
(18 Votes)