glava_filmtv
LAVANDERMAN - ISTINA ILI MIT
Font Size Larger Font Smaller Font
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
RUBRIKE - FILM/TV
Ponedjeljak, 17 Siječanj 2011 23:15

Lavanderman stigao i u Zagreb. Premijera filma "Lavanderman - istina ili mit" o hrvatskom superjunaku održana je danas u kinu Europa, gdje su se pojavili i glumci, Damir Markovina te Anja Alavanja. Premijeru su, između ostalih, došli pogledati i dečki iz benda Let 3, sociolog Dražen Lalić i mnogi drugi. Film je napravio Zvonimir Rumboldt prema stripu Tonija Favera i Vanče Repca. Lavander je superjunak koji svoju moć crpi iz poznate biljke, a bori se protiv komaraca, moljaca, glavobolje, nesanice, vrtoglavice, bolesti jetra i slezene i raznoraznih drugih zala. Moćan je postao kada je u svojoj 34. godini pao u kotao za preradu lavande u mjestu Pitve na otoku Hvaru. Od tada ne stari i ima posebne sposobnosti, a u filmu istinu o njemu otkriva novinarska ekipa koju predvodi Anja Alavanja.

 

 

 

 

Sinopsis:
Prvi hrvatski superherojski film prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge (Damir Markovina) i sumnjičave novinarke (Anja Alavanja) koja je stigla na otok u potrazi za pravom istinom o njegovim nadnaravnim sposobnostima.

Radnja filma smještena je na Hvaru i prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge i sumnjičave novinarke koja je stigla na otok u potrazi za pravom istinom o njegovim nadnaravnim sposobnostima. Scenarij se oslanja na istoimeni strip autora Tonija Favera i crtača Vanče Rebca. Film je nastao na temelju entuzijazma, bez ikakvog budžeta, u produkciji scenarista Tonija Favera, redatelja Zvonimira Rumboldta i direktora fotografije Tomislava Krnića.

Glavne likove tumače Damir Markovina i Anja Alavanja, a u epizodnim ulogama pojavljuju se i brojna poznata lica: Marijan Ban, Fashion Guru Boris Banović, Davor Gobac, Dražen Lalić, Vinko Brešan, Krešimir Mišak, Rafo, Tanja Tušek, Frano Lasić, Marijana Batinić i Petra Nižetić, TBF-ovci i kao specijalni gost Zoran Prodanović – Prlja, pjevač grupe Let 3. Film je sniman u Jelsi, Pitvama, Velom Grablju, Starome Gradu, Vrisniku i Poljicama na otoku Hvaru te Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Trajanje filma : 01:14:00
Datum izlaska : 20. Lipanj 2010.

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy
(2 Votes)