glava_kiosk
JUBILARNI 10. BROJ SMG! STRIP MAGAZINA!
Font Size Larger Font Smaller Font
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
STRIP IZDANJA - KIOSK IZDANJA
Nedjelja, 13 Studeni 2011 18:51

smg mag 10 front malaPriznajem, pomalo sam iznenađen, možda i više od drugih, da smo uspjeli dokotrljati do jubilarnog desetog broja SMG! strip magazina.

Ne treba zaboraviti kako se ovaj magazin postepeno razvio iz skromnog kataloga čiji je jedini cilj bio čitatelje upoznavati s najnovijim izdanjima nakladnika Bookglobe i Strip-agent. Kada se pokazalo da to našu publiku ne zadovoljava u cijelosti odlučio sam katalog pretvoriti u reviju premijernih strip naslova. Magazin je zamišljen kao klasičan časopis iz zlatnog razdoblja europskih strip revija: jednostavan, nepretenciozan kaleidoskop slikovnih priča u serijaliziranoj formi. Od samog početka nastojao sam izbjeći “konceptualnu” stupicu. Naime, brojni se današnji magazini vrte oko ovakvog ili onakvog koncepta. Kao da postoji nasušna potreba urednika i nakladnika da publici neprestano nešto “poručuju”. To je, smatram, posve pogrešno jer u prvi plan napadno i nepotrebno gura razne “ideje” ili uredničke stavove, a sve na štetu dobre zabave. Zar u ovo vrijeme više nije moguće raditi revije koji su jednostavno odušak svakodnevnim stresovima? Nekoliko desetaka stranica razbibrige bez puno mudrijanja.

U ovom broju vam donosimo drugu cjelovitu epizodu iz prve integral knjige Maslin Granka. Vama želim ugodan strip-provod i… čitamo se za sljedeću obljetnicu!

Informacije o našim budućim planovima, kao i najave vezane za SMG! strip magazin svakako pratite na našem web portalu koji će vas ažurno obavještavati o brojnim novostima što smo ih za vas pripremili.

- Nebulozni :)

smg mag 10 korice-fixed-1
Od 29.11.2011. na svim kioscima!

Distribucija za Hrvatsku
Tisak d.d., Slavonska avenija 2, Zagreb,
Distri-press d.o.o., Žitnjak b.b., Zagreb
Uvoznik i distributer za BiH
Inter Press d.o.o., Fra D. Mandića bb, Š. Brijeg
Uvoznik i distributer za Sloveniju
Delo Prodaja, Dunajska 5, LjubljanaIzdavač: Bookglobe-Strana knjižara d.o.o.
Horvatovac 100, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
Komentari (2)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy
(5 Votes)